Електронната поща на ПП ГЕРБ е станала жертва на хакерска атака, съобщи 24

...
Електронната поща на ПП ГЕРБ е станала жертва на хакерска атака, съобщи 24
Коментари Харесай

Внимание: Пощата на ПП ГЕРБ е пробита от хакери, ползва се за измами

Електронната поща на ПП ГЕРБ е станала жертва на хакерска офанзива, заяви " 24 часа ". Това стана ясно от изявления в обществените мрежи. Те алармират във фейсбук, че им е изпратен имейл от името на партията.

" Здравейте,

В петък сътрудниците са направили заплащане по фактурата.

Моля, щракнете ТУК, с цел да видите бързо банково извлечение ", гласи текстът на писмото, което е подписано от Р. Райкова, ГЕРБ България, Павликени. Като тематика на писмото е маркирана " Фактура задатък ", сигнализира изданието.

Схемата е от дълго време позната - осъществено е заплащане по фактура и за задачата се изисква потребителят да натисне върху хиперлинк, който води към незнаен уебсайт.

" Нещо ново - подправени имейли (фишинг) от името на ГЕРБ. Добре е Политическа Партия ГЕРБ да си ревизират кой има достъп до тази поща [email protected] и незабавно да и трансформират паролата ", пише във фейсбука си Костадин Караманлиев. Той е индивидът, който алармира за подправените писма от името на политическата партия.

Караманлиев показва още, че линкът във фишинга сочи към.me домейн.  " me е интернет домейн за Черна гора ", изяснява той.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР